Hozzávalók: |
Elkészítés: |
2 kis borízű alma, 2 körte, 8-10 szilva, 2 dl tejszín, 1 tojás sárgája, 1-2 evőkanál liszt, kristálycukor, citromlé, reszelt citromhéj, fahéj, szekfűbors, szekfűszeg |
A gyümölcsöket megmosom, kimagozom, és kis darabokra vágom. Forrásban levő 1 liter vízbe 20-25 kávéskanál kristálycukrot teszek, jól záródó teatojásban beleteszek pár fahéjdarabot, 5-6 szekfűszeget, 5-6 szekfűborsot és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe először az almát teszem bele, majd kb. 3-4 perc fővés után a körtét 1-2 percre, végül a szilvát. Egy-két perc főzés után félreteszem. A tejszínben kikeverem a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a hűlőfélben levő levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerek, közben folyamatosan keverem, nehogy megcsomósodjon. Ha megvan, szűrőn át beleteszem a levesbe, elkeverem, és egyszer megforralom. Langyosan vagy lehűtve tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |
Szia!Az alma nekem nagyon hamar szétfő, úgyhogy azt csak a legvégén rakom bele.
Ezt a receptet nyáron nagyon gyakran elkészítettem, minden héten és elképesztő finom volt!Volt, hogy az almát barackkal helyettesítettem, isteni!